De LindenhofGeef u geliefde “oude” meubelstuk een nieuw leven


stofferen

Er zijn verschillende redenen om uw meubelstuk op nieuw te laten stofferen. Sommige mensen zijn aan hun meubels gehecht geraakt omdat het bijvoorbeeld om een oude stoel of bank uit een erfenis betreft, of omdat het een uniek exemplaar is, of omdat hij gewoon lekker zit. U kunt de oorspronkelijke uitstraling behouden of het juist een heel ander karakter geven. Met onze stalenboeken van een 10 tal leveranciers, kunnen we u een uitgebreid assortiment van een 1000 tal stoffen aanbieden, waaruit we u helpen een goede keuze te maken. 


Klassiek stofferen

<p>Gerestaureerde stoel
</p>
Gestoffeerde stoel

Het klassieke meubelstofferen is erg arbeidsintensief. Van het meubel wordt eerst de oude stoffering verwijderd, daarna wordt bekeken of de onderstoffering in orde is en of de verbindingen van de romp nog allemaal vastzitten. Is de stoel of bank in slechte staat, dan wordt het meubel, op de traditionele manier helemaal opnieuw gelijmd en gestoffeerd.
Voor het stofferen en herstellen van antieke meubelen maakt DE LINDENHOF gebruik van de oorspronkelijke materialen (singels, koperen springveren, crin, jute, paardenhaar en zeegras) die nodig zijn voor een optimaal zitcomfort. 


Modern stofferen


artifort bankje

Modern stofferen kenmerkt zich door het gebruik van voorgevormde materialen. De voorgevormde materialen bestaan vaak uit schuim, die onder te verdelen zijn in verschillende kwaliteiten. Het meubel is kwalitatief niet beter of slechter dan een klassiek meubel. De kunst van het modern stofferen is om de strakke vormgeving en het zitcomfort van het meubel in zijn originele staat terug te brengen. Iedere keer is het resultaat weer prachtig. Of er nu gekozen wordt voor een traditionele stof of voor een stof met een moderne uitstraling, het meubel ziet er weer als nieuw uit en gaat weer voor jaren mee.

Stoffeerprijzen voor fauteuils zijn vanaf € 250,- en banken vanaf € 450,- en zijn afhankelijk van de afmetingen en werkzaamheden die verricht moeten worden ,dit is excl. stof/leder.

U ontvangt van te voren een offerte zodat de enige verrassing, de metamorfose van uw meubelstuk is.